iLife W400 - recenze

Na trhu najdeme několik robotických mopů, obecně se jedná o velmi podobná zařízení - ale nový iLife W400 je jiný. Díky novému čistícímu systému odstraňuje nečistoty velmi snadno.

iLife_W400_recenze0

Obsah balení
Robotický mop iLife W400 je zabalen do pevné lepenkové krabice. Následující příslušenství je součástí dodávky:
 
1 x Dálkové ovládání (s bateriemi)
1 x Nabíjecí základna
1 x Napájecí kabel
1 x Náhradní microFiber váleček
1 x Uživatelská příručka a příručka pro rychlý start
1 x Nástroj pro čištění

iLife_W400_recenze1

Instalace a nastavení
Před testem robotický mop plně nabijeme, k tomu jej umístíme na nabíjecí základnu (která zároveň slouží jako odkapávací základna - velmi praktické!), kterou je ideální umístit vedle zdi. 
 
Jakmile je robot plně nabitý, můžeme nádržku na vodu snadno naplnit čerstvou vodou (podle návodu bychom neměli používat žádný chemický čistící prostředek - to je škoda). Poté nainstalujeme nádrž na vodu na horní stranu robota a konečně můžeme začít s testem iLife W400.

iLife_W400_recenze2

Různé režimy čištění
Různé režimy úklidu zařízení iLife W400 jsou vhodné pro různé podmínky v místnosti, takže pro každou situaci můžeme zvolit vhodný režim čištění. Obecně zjistíme, že režim cesta (PATH) je nejužitečnější, ale v závislosti na vybraném režimu používá robot mop iLife jiný vzor navigace:
 
V režimu CESTA nezávisle a metodicky projíždí místností. Režim SPOT slouží k čištění malé plochy ve spirálovém vzoru. V režimu HRANY iLife čistí zejména podél stěn a postranních lišt. V módě ZÓNA čistí robot mop pouze oblast před ním. Kromě toho můžeme iLife W400 ovládat pomocí směrových tlačítek na dálkovém ovladači.

Ovládání pomocí dálkového ovladače nebo ručně
Různé režimy čištění lze zvolit pomocí dálkového ovladače nebo samotného zařízení. Na horní straně robota je tlačítko CLEAN a také informační tlačítko. Obsluha robotického mopu je skutečně velmi snadná.

iLife_W400_recenze3

Jak iLife W400 úklízí podlahy
Robotické mopy doposud fungují jen jako "stírače" podlah. ILife W400 je odlišný, díky efektivnímu čistícímu systému podlahu nestírá, ale vyloženě čistí.
 
Robotický mop má dvě různé vodní nádrže, jednu nádrž na čistou vodu s obsahem 0,85L a druhou nádrž na  špinavou/vysátou vodu o obshau 0,9L.

iLife_W400_recenze4

Princip čištění funguje takto: Na podlahu se nastříká čistá voda, pak iLife W400 kartáčuje podlahu rotujícím válečkem s mikro-vlákny. Poté je znečištěná voda nasávána do nádrže na nečistoty a stěrka odstraňuje zbytky vody.

Výsledky čištění robotického mop

Robotický mop jsme podrobili provoznímu testu, kdy musel uklidit dlaždice, parkety a laminátovou podlahu. Robotický mop perfektně po prvním! úklidu odstranil zaschlé otisky nohou a psích tlapek, různé skvrny od jídla a nápojů a vyleštil podlahu. Popravdě žádný jiný robotický vysavač/mop tohle nedokázal.

iLife_W400_recenze5

Verdikt a závěr

Obsluha robotického mopu je velmi snadná, zvládne to každý. Úklid se povedl na jedničku, překvapením pro nás byla vyleštěná podlaha. Našli jsme jen pár drobností, které se nám na robotu nelíbily. Níže naleznete seznam všech výhod a nevýhod:
 
+ účinný systém čištění (čištění místo mopování)
+ snadná obsluha
+ mnoho různých režimů čištění
+ zvláště velké vodní nádrže
+ jedna na čistou a druhá na špinavou vodu
+ nabíjecí základna slouží i jako odkapávací základna
 
- výška zařízení (nevejde se pod nízký nábytek)
- nelze použít žádný chemický čistící prostředek